Egészben sült báránycomb

Egészben sült báránycomb

szerda, 05 április 2023

 

Hozzávalók:

  • hízott báránycomb
  • bors
  • fűszerkeverékek: kakukkfő, koriander, rozmaring, fokhagyma, szegfűbors, mustármag
  • 2 fej fokhagyma
  • 2-3 rozmaring ág
  • 1 köteg petrezselyemzöld
  • fél citrom leve
  • 1 kanál mustár
  • 50 ml olivaolaj
  • krumpli

 

A báránycomb mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd a mozsárban összetört fűszerkeverékkel is jól bedörzsöljük. Pihentetjük 24 órát, hogy a fűszerek jól átjárják. 

 

Az öntöttvas edénybe egy kevés olajat öntünk és belehelyezzük a báránycombot. Miután mindkét  oldalát kissé megpirítottuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a rozmaringot és tovább pirítjuk. Ezt követően egy kevés vizet töltünk hozzá és lefedjük. 170 C fokra előmelegített sütőben 2,5-3 órát sütjük. Ha szüksége, közben pótoljuk a vizet. Sütés közben meglocsoljuk a saját levével. Miután elkészült, fedő nélkül 220 fokon 10 percig tovább sütjük. Közben előkészítünk a combra egy öntetet. Egy vágódeszkán egy köteg petrezselyemzöldet összeaprítunk és összekeverjük egy fej apróra vágott fokhagymával, egy kanál mustárral, olivaolajjal, sóval, borssal és a fél citrom levével, majd rákenjük a már megsült báránycombra. Elkészítjük a köretet is. Egy előmelegített serpenyőbe egy kevés olajon felkockázott kumprilit pirítunk, amelyet sózunk és borsozunk. 

 

A krumplit addig pirítjuk, amíg ropogós nem lesz, majd a báránycombbal együtt tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Még nincs meg minden kiegészítőd a főzéshez? Itt egy lista a minden konyhában nélkülözhetetlen főzőeszközről és kiegészítőről:

Edények és serpenyők

Főzési és cukrász kellékek

Sütőben használható hőálló edények

Kések és késkészletek

Lapostányér, mélytányér, desszertes tányér és tésztás tányér a tálaláshoz

Tányérkészletek és étkészletek

Konyhai rendszerezők és fiók rendszerezők

Fűszertartók és konyhai kiegészítők

 

Kosaram
Test
cookies

A vásárlási élmény optimalizálása érdekében a Nobilacasa.hu sütiket (cookies) és hasonló technológiákat használ.

A böngészés folytatásával egyetértesz a Süti szabályzattal és azok elhelyezésével azzal a céllal, hogy jobb böngészési élményt nyújtsunk.