Stefánia szelet spenótfőzelékkel

Stefánia szelet spenótfőzelékkel

kedd, 16 május 2023

 

<>

Hozzávalók

80 dkg darált hús
6 tojás

bors
fokhagyma ízlés szerint
1 kisebb fej vöröshagyma
1 köteg petrezselyemzöld
2 szelet kenyér
 
50 ml olaj
Fokhagyma ízlés szerint
2 kanál liszt
1 l zsíros tej vagy tejszín
1 kg friss spenót

 

A darált húshoz 2 tojást, sót, borsot és ízlés szerint fokhagymát adunk hozzá. A hagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, majd ezt is hozzáadjuk. A kenyeret előre beáztatjuk, belemorzsoljuk a tálba, majd az egészet jól összedolgozzuk.

 

A hús felét egy magas falú sütőformába tesszük, 4 db főt tojást helyezünk rá, majd alaposan befedjük a maradék hússal. Előmelegített sütőben, 170 C-fokon 45-50 percet sütjük. A formából kiborítva, kissé kihűlve szeleteljük.

 

Egy serpenyőben kevés olajon kissé megfuttatjuk a fokhagymát, majd a lisztet hozzáadva rántást készítünk. Figyeljünk arra, hogy folyamatosan kevergessük, majd fokozatosan adagolva felhúzzuk a tejjel (lehet tejszín is).

 

A friss spenótot sózott forrásban levő vízben alaposan leforrázzuk, majd hirtelen, nagyon hideg vízzel lehűtjük. Apróra vágjuk, beletesszük a tejes rántásba és alaposan összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, majd újra összeforraljuk.

 

Még nincs meg minden kiegészítőd a sütéshez? Itt egy lista a minden konyhában nélkülözhetetlen főzőeszközről és kiegészítőről:

Edények és serpenyők

Főzési és cukrász kellékek

Sütőben használható hőálló edények

Kések és késkészletek

Lapostányér, mélytányér, desszertes tányér és tésztás tányér a tálaláshoz

Tányérkészletek és étkészletek

Konyhai rendszerezők és fiók rendszerezők

Fűszertartók és konyhai kiegészítők

 

Kosaram
Test
cookies

A vásárlási élmény optimalizálása érdekében a Nobilacasa.hu sütiket (cookies) és hasonló technológiákat használ.

A böngészés folytatásával egyetértesz a Süti szabályzattal és azok elhelyezésével azzal a céllal, hogy jobb böngészési élményt nyújtsunk.