Soha nem késő megtanulni, hogyan válasszuk ki a megfelelő poharat, elsajátítani az italválasztásra és -felszolgálásra érvényes protokollszabályokat.
Adjuk meg a módját! – hangzik el sokszor egy-egy ünnepi esemény, évforduló alkalmával, és ilyenkor az ötletgazdák ezt általában arra értik, hogy készítsük elő kivételes szakértelemmel a családi vacsorát, baráti találkozót, ünnepi bulit. A „megadjuk a módját” kifejezésben pedig nem csak az étel és ital minősége, de a tálalás módja is benne foglaltatik, és nem utolsósorban az, hogy mit miben szolgálunk fel a vendégeknek.
Filmekből vagy olvasmányainkból emlékszünk a nemesi családok jeles alkalmaira, estélyeire, ahol tucatnyi evőeszköz szerepel a nem kevés tányér mellett, melyek körül még több pohár sorakozik. A „megadjuk a módját” főleg utóbbit jelenti, mert milyen buli az, ahol a whiskyt vizespohárból, a vörösbort pedig bögréből kell inni? Bármennyire is finom lenne az ital, nem esik jól. A napjainkban oly divatos eseményszervezés szakértelmének egyik ismérve, hogy tudjuk, milyen italt miben és mikor kell felszolgálni.