Általános felhasználási feltételek

A weboldalra (a továbbiakban: Weboldal) való bejelentkezéssel és annak használatával elfogadod az alábbi általános felhasználási feltételeket, ezért kérünk, hogy figyelmesen olvasd el azokat!

Cégazonosító adatok:

Az S.C. MENDOLA PRO S.R.L. a román törvények szerint jogilag létrehozott jogi társaság, székhelye Vlaha falu, Savadisla Község, 22. szám, Kolozs megye, irányítószám: 407513, Telefonszám: 0739 840 159.

A kolozsvári Cégbíróság jegyzékében a J12/1215/2006 számon van bejegyezve, adószáma: 18560000, adójellemző RO, bankszámla RO29 RZBR 0000 0600 0809 4036, megnyitva a Raiffeisen Banknál, Kolozsvár kirendeltség, Telefonszám: 0739 840 159, e-mail cím: ugyfelszolgalat@nobilacasa.hu a továbbiakban a Társaság.

Fogalommeghatározások:

Felhasználó/Ügyfél: az a személy, aki magánjelleggel belép a www.nobilacasa.hu weboldalra és/vagy aki elfogadta a weboldal használati feltételeit, teljesítette a regisztrációs folyamat valamennyi követelményét, megrendelést kezdeményezett és véghezvitt.

Visszaélésszerű használat: a Weoldalnak az iparági gyakorlattal, a hatályos előírásokkal és jogszabályokkal ellentétes módon történő használata, vagy bármilyen más módon történő használata, amely kárt okozhat a Társaságnak és/vagy a Nobila Casa védjegyének, amely védjegy a S.C. MENDOLA PRO S.R.L. alatt van bejegyezve.

Megrendelés: az Ügyfél által a Honlapra való belépés eredményeként létrehozott elektronikus dokumentum, amely a Társaság és az Ügyfél közötti kommunikáció egyik formájaként működik, azáltal, hogy az Ügyfél kiválasztja a termékeket a Társaság által forgalmazott termékek közül.

Használati feltételek

Kérjük, hogy a Honlap Felhasználói/Ügyfelei figyelmesen olvassák el az alábbiakban meghatározott felhasználási feltételeket. A jelen "Általános Szerződési Feltételek" minimálisan alkalmazandó rendelkezések, a Weboldal használatára a hatályos jogszabályok általános rendelkezései vonatkoznak.

A Felhasználási feltételek bármikor módosíthatók a Honlap frissítésével, és az ilyen módosítások azonnali hatállyal kötelező érvényűvé válnak minden Felhasználó/Ügyfél számára.

A Honlaphoz való hozzáféréssel a Felhasználók/Ügyfelek elfogadják, hogy betartják az alábbiakban meghatározott feltételeket, valamint az alkalmazandó jogszabályokat.

Értékesítési műveletek végzése a Weboldalon keresztül

Megrendelés/megrendelés megerősítése

A Weboldalon történő megrendelés leadásával az Ügyfél beleegyezik abba az e-mailes kommunikációs formába, amelyen Weboldalon keresztül a Társaság végzi tevékenységét.

Ha a Társaság megerősíti a Megrendelés teljesítését, ez a Megrendelés feltételeinek teljes körű elfogadását jelenti. A megrendelés átvétele és regisztrálása a Társaság által az első szakaszban e-mailben történik. A Megrendelés akkor tekinthető teljesítettnek, ha elektronikus úton e-mailben visszaigazolást kap, amely tartalmazza a Megrendelés számát, a szállítási dátumokat, a számla számát, a Megrendelés teljes összegét és a feladott csomag számát (AWB szám).

A társaság a vissza nem igazolt Megrendelést soha nem tekinti visszaigazolt megrendelés értékének. Ezért a Társaság szállítási kötelezettsége a Vevőnek küldött elektronikus e-mail visszaigazolással keletkezik, amely tartalmazza a teljesített megrendelés adatait, a megrendelés számát, a szállítási dátumokat, a számla számát, a megrendelés teljes összegét és a feladott csomag számát.

A megrendelés leadásának lépései a Weboldalon a "Hogyan rendelhetek" link alatt világosan bemutatásra kerülnek.

Ezek az általános értékesítési feltételek képezik a Társaság és az Ügyfél közötti kapcsolat alapját.

A Megrendelés tárgya a Társaság azon terméke(i), amelyre vonatkozóan az Ügyfél a Weboldalon leadott és a Társaság által visszaigazolt Megrendeléssel kifejezte vásárlási szándékát. A termék(ek) rendelkezik/rendelkeznek a Társaság által a Weboldalon említett jellemzőkkel.

A Társaság törekszik a Weboldalon megjelenő információk/képek pontosságának fenntartására. Tekintettel azonban az ezen információkkal kapcsolatos esetleges hibákra, a Társaság kijelenti, hogy a termékek képei csak tájékoztató jellegűek, és a szállított termékek a gyártó előzetes értesítése nélkül, a jellemzők, a kialakítás megváltozása miatt bármilyen módon eltérhetnek a képektől. Továbbá a Weboldalon bemutatott termékek egyes jellemzőit a Társaság előzetes értesítés nélkül módosíthatja, vagy működési hibákat tartalmazhatnak.

Helyhiány és az információs struktúra következetessége miatt a termékleírások néha hiányosak lehetnek, de a Társaság arra törekszik, hogy a leglényegesebb információkat mutassa be.

A Weboldalon bemutatott akciók/ajánlatok a rendelkezésre álló készlet erejéig érvényesek.

Az ár

A termék(ek) ára a Weboldalon feltüntetett ár. Az árat a Társaság bármikor, előzetes értesítés nélkül megváltoztathatja. Az árváltozás nem vonatkozik azokra a termékekre, amelyeket az Ügyfél egy bizonyos áron rendelt meg, és amelyeket a Társaság ugyanezen az áron erősített meg.

Ahhoz, hogy alkalmazható legyen, a termék árának tisztességesnek és komolynak kell lennie. Ezért a Társaság figyelmeztet arra, hogy előfordulhat, hogy a Weboldal meghibásodása vagy hiba miatt a Weboldalon megjelenített ár nem a valós ár. Ezekben az esetekben a Társaság tájékoztatja az Ügyfelet a helyes árról, az Ügyfélnek ebben az esetben lehetősége van a megrendelés fenntartására vagy annak törlésére, erről tájékoztatva a Társaságot. 

Az ár 19%-os áfát tartalmaz.

A termék eredeti árához hozzáadódik a szállítási költség - az Ügyfélt terhelő költség -, ami az Ügyfél megrendelésének végső árát eredményezi.

Szállítási és fizetési módok

Szállítás

A terméket egy futárcég szállítja ki az Ügyfélnek - futárszolgálaton keresztül.

Felhívjuk a figyelmedet, hogy az Expressz Futárszolgálat az általad megrendelt termékeket tartalmazó csomagokat 09:00 és 16:00 között szállítja ki, ezért kérjük, adj meg egy olyan érvényes szállítási címet, ahol a futár ebben az időben megtalál! Ha az Ügyfél a kézbesítés időpontjában nem tartózkodik a szállítási címen, a futár értesítést hagy a címen. Az értesítésen megjelenik a csomag száma és a futár telefonszáma. Az ügyfélnek 5 munkanap áll rendelkezésére, hogy a futárszolgálattal egy másik szállítási napról egyeztessen. Ha ez nem történik meg, a futár visszaküldi a csomagot a Társaságnak. Ha a Vevő nem tartózkodik a szállítási címen, és a futár nem tud értesítést hagyni, a futár megpróbálja a következő munkanapon kézbesíteni. Ha a kézbesítés másodszor is meghiúsul, a futárszolgálat visszaküldi a csomagot a Társaságnak.

A futárszolgálat fenntartja magának a jogot, hogy a szállítási költséget megemelje azon területek, települések esetében, amelyek a szállítási területén kívül esnek, és erről az Ügyfelet a megrendelés futárszolgálat általi visszaigazolásakor tájékoztatja.

A termékek kiszállítása az Ügyfél részére a Társaság által elektronikus formában történő visszaigazolástól számított 3-5 munkanapon belül történik. Azon termékek esetében, amelyek nem szállíthatók ezen időszakon belül, a Vevővel egyeztetett további szállítási határidőt kell biztosítani, amely nem haladhatja meg a 30 napot. Abban az esetben, ha a termékeket még ezen a póthatáridőn belül sem lehet leszállítani, az Ügyfélnek joga van elállni, és törölni a Társaságtól megrendelt termékeket.

A Társaság fenntartja a jogot, hogy a termékek szállítási módjára vonatkozó rendelkezéseket, azaz a szállítási díjak összegét egyoldalúan, saját belátása szerint módosítsa vagy megváltoztassa, de csak akkor, ha erről az ügyfeleket legalább 2 nappal a módosítás hatálybalépése előtt értesíti.

Fizetési mód

Fizetés a futárnak- utánvételi díj felszámolásával: a termék kifizetése azt követően történik, hogy az Ügyfél átvette a csomagot. A fizetés közvetlenül a futárszolgálatnak történik, nyugta alapján. A Társaság figyelmezteti az Ügyfeleket, hogy futárral történő szállítás esetén a futár nincs felhatalmazva a Társaság által, hogy az Ügyfélnek a csomagok felbontását a kézbesítés aláírása előtt engedélyezze, hanem csak a kézbesítés aláírása és a szállítási díj kifizetése után.

Online fizetés bankkártyával: online fizethet személyes kártyájával, teljes biztonságban, biztonságos SSL-kapcsolaton keresztül.  Fizetésre a VISA (Classic és Electron) és a MASTERCARD (beleértve a Maestro kártyát is, ha rendelkezik CVV2/CVC2 kóddal) kártyák elfogadottak.

További tranzakciós díjakat nem számítunk fel.

A tranzakció helyes lebonyolításához meg kell adni a kártyakódot (a kártya előlapján lévő négy csoport összes számjegyét, szóközök nélkül), a lejárati dátumot és a kártya hátoldalán az aláírási csíkra írt utolsó három számjegyet (a kártyától függően előfordulhat, hogy ezek hiányoznak). A számlán szereplő pénznemtől függetlenül a tranzakciók forintban történnek.

A termékek kiszállítása a számlára befizetett összeg visszaigazolását követően történik.

A www.nobilacasa.hu weboldalon leadott megrendelések esetén a megrendelt termékekért nem lehet előleget fizetni.

Elállási jog/visszatérítési politika

A 45/2014 (II.26) Korm. rendelet szerint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól, az Ügyfélnek joga van 14 napon belül indoklás nélkül elállni a megrendelt termék megvásárlásától/ megtartásától. Az elállási határidő 14 nappal azt a napot követően jár le, amikor az Ügyfél vagy az Ügyfél által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a megrendelt termékeket fizikailag birtokba veszi. Az Ügyfél által egy megrendelésben megrendelt és külön-külön szállított több termékre vonatkozó megrendelés esetén az elállási határidő 14 nappal azután a nap után jár le, amikor az Ügyfél vagy az Ügyfél által megjelölt, a szállítótól eltérő harmadik fél az utolsó terméket fizikailag birtokba veszi.

Több tételből vagy részből álló termék szállítására vonatkozó megrendelés esetén az elállási határidő 14 nappal azután a nap után jár le, amikor az Ügyfél vagy az Ügyfél által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik fél az utolsó tételt vagy részt ténylegesen birtokba veszi.

A termékek meghatározott időszakonként történő szállítására vonatkozó megrendelés esetén az elállási határidő 14 nappal azután a nap után jár le, amikor az Ügyfél vagy az Ügyfél által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik fél az első terméket fizikailag birtokba veszi.

Az elállási határidő betartásához elegendő az elállási jog gyakorlásáról szóló közleményt az elállási határidő lejárta előtt elküldeni.

Az Ügyfélnek tájékoztatnia kell a Társaságot a termék megvásárlásától/megtartásáról való elállásra vonatkozó döntéséről, vagy postai úton vagy e-mailben küldött egyértelmű nyilatkozat útján, vagy az alábbi mintájú elállási nyilatkozat kitöltésével:

    - Címzett (adja meg a Társaság nevét, postai címét és adott esetben telefonszámát és e-mail címét):

    - Ezúton tájékoztatom/értesítjük Önt arról, hogy elállok/elállunk az alábbi termékek megvásárlásától/az alábbi szolgáltatások igénybevételétől:

- Megrendelve …….. dátumon/ Megkapva …….. dátumon

- Ügyfél(ek) neve(i)

- Az ügyfél(ek) címe

- Az ügyfél(ek) aláírása (csak akkor, ha ezt a formanyomtatványt papíron kézbesítik)

 - Dátum (a kitöltés dátuma)

Az egyértelmű nyilatkozatot/elállási nyilatkozatot a következő címre kell küldeni: S.C. MENDOLA PRO S.R.L. munkapont: Vlaha falu, Savadisla község, Kolozs megye, 22. szám, irányítószám: 407513, Telefonszám: 0739 840 159 vagy e-mail: ugyfelszolgalat@nobilacasa.hu

A Társaság e-mailben haladéktalanul visszaigazolást küld az elállási kérelem beérkezéséről.

Elállás esetén a Társaság az Ügyféltől kapott összeget, beleértve a szállítási költségeket is, a Társaság által kínált legolcsóbb szabványos szállítási módtól eltérő szállítási mód választása miatt felmerülő többletköltségek kivételével, attól a naptól számított 14 napon belül visszatéríti, amikor a Társaságot tájékoztatták az Ügyfélnek a termék megtartásától való elállásról szóló döntéséről. A Társaság a visszatérítést elhalaszthatja addig a napig, amikor a termékeket visszakapja.

A Társaság ezt a visszatérítést bankszámlán keresztül, az eredeti tranzakcióhoz használt fizetési móddal megegyező fizetési móddal teljesíti, kivéve, ha az Ügyfél kifejezetten más visszatérítési módhoz járult hozzá. Az Ügyfélnek semmilyen esetben sem kell semmilyen díjat fizetnie az ilyen visszatérítésért.

Az elállási joggal érintett termékeket az Ügyfél indokolatlan késedelem nélkül, az elállás közlésétől számított legfeljebb 14 napon belül elküldi. A határidő betartása akkor valósul meg, ha a termékeket a 14 napos határidő lejárta előtt visszaküldik.

Az ügyfél viseli a termékek visszaküldésének közvetlen költségeit, amelyeket a futárszolgálat számláz. Az ügyfél felelős a termékek értékcsökkenéséért, amely a termékek minőségének és működésének megállapításához szükséges kezelésből ered.

Panaszok benyújtása és megoldása

Az ügyfél írásban vagy telefonon panaszt tehet a Társaság által kínált szolgáltatásokkal vagy termékekkel kapcsolatban. A panaszokat a következő postai címen lehet benyújtani: S.C. MENDOLA PRO S.R.L. munkapont 407513 Vlaha falu, Savadisla község, Kolozs megye, 22. szám, vagy e-mailben: ugyfelszolgalat@nobilacasa.hu vagy telefonon: 0739 840 159.

A Társaság a panaszok beérkezésétől számított 5 munkanapon belül válaszol az Ügyfélnek, és mindent megtesz az Ügyfél problémájának megoldása érdekében. 

Szállítási határidők

Amennyiben a Társaság nem tudja teljesíteni a megrendelést, mert a termék már nincs/nem áll rendelkezésre, tájékoztatja az Ügyfelet a termék elérhetetlenségéről. Az Ügyfél kérheti a megrendelés kiszállítását a Társaság által visszaigazolt termékekkel a kezdeti szállítási díj megemelése nélkül, a megrendelt terméket más termékkel helyettesítheti, vagy törölheti a megrendelést.

Ha a szállítási határidők nem tarthatók, a Társaság értesíti az Ügyfelet a szállítás teljesítésének becsült idejéről.

Ha a Társaság téves információt kap a termékek szállítására vonatkozóan, a Társaság megtagadhatja a szállítás teljesítését, anélkül, hogy ez kötelezettségszegésnek minősülne, vagy új határidőt tűzhet ki a megrendelés teljesítésére.

Adatvédelmi irányelvek

A Mendola Pro S.R.L. vállalja, hogy minden ésszerű intézkedést megtesz ami a rendelkezésére áll, az Ügyfelek által a jelen Általános Szerződési Feltételek alapján rendelkezésre bocsátott személyes adatok bizalmas kezelésének megőrzése érdekében. További információkért kérjük, látogasson el a következő linkre: (a GDPR szabályozás értelmében módosított adatvédelmi szabályzatra vonatkozó linket a weboldalon hozzá kell adni).

Vállalati felelősségvállalás

A Társaság nem felel az Ügyfél által elszenvedett veszteségekért abban az esetben, ha az Ügyfél betartja a jelen feltételek rendelkezéseit. A Társaság nem tehető felelőssé a Weboldal működésképtelenségéből eredő károkért, valamint a Weboldalon található egyes hivatkozások elérhetetlenségéből eredő károkért.

A Társaság nem vállal felelősséget semmilyen közvetlen és/vagy közvetett kárért, amelyet az Ügyfél vagy bármely harmadik fél a jelen feltételek alapján abban az esetben szenvedhet el, ha teljesíti a jelen szerződésben foglalt összes kötelezettségét. A Társaság nem vállal felelősséget a termékek szállítás utáni nem rendeltetésszerű használatából eredő közvetlen és/vagy közvetett károkért, különösen a termékek szállítás utáni elvesztéséért.

A vállalat az Ügyféllel való kapcsolatában, tiszteletben tartja a termékek értékesítésére és a kapcsolódó garanciákra vonatkozó 151/2003 (IX.22) Korm. rendeletet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról.

A megvásárolt termék(ek) hibáival kapcsolatos panaszokat a következő e-mail címen lehet benyújtani: eladas@nobilacasa.hu

Vis maior

Egyik fél sem felelős kötelezettségei nem teljesítéséért/késedelmes teljesítéséért/hiányos teljesítéséért, ha a nem teljesítés/hiányos teljesítés az alkalmazandó jog szerinti vis maior esemény miatt következett be.

Alkalmazandó jog - joghatóság

Ezekre az általános szerződési feltételekre a román és a magyar jog az irányadó. A Társaság és az Ügyfél között felmerülő vitás kérdéseket békés úton, vagy ha ez nem lehetséges, az illetékes román bíróságok előtt kell rendezni.

Szellemi tulajdonjogok

A jelen Weboldalon található valamennyi anyag a Társaság kizárólagos szellemi tulajdonát képezi. Ezek az anyagok nem másolhatók vagy sokszorosíthatók. A Weboldal teljes oldalai azonban kinyomtathatók, ha azokat szigorúan személyes használatra szánják. A fentiek általános alkalmazhatóságának sérelme nélkül a Társaság időről időre felajánlhatja a háttérképek, képernyővédők vagy egyéb segédprogramok letöltésének lehetőségét a Weboldalról.

Dátum: 28.09.2022

Kosaram

Hírlevél

Íratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az aktuális lakberendezési trendekről, akcióinkról és újdonságainkról!

cookies

A vásárlási élmény optimalizálása érdekében a Nobilacasa.hu sütiket (cookies) és hasonló technológiákat használ.

A böngészés folytatásával egyetértesz a Süti szabályzattal és azok elhelyezésével azzal a céllal, hogy jobb böngészési élményt nyújtsunk.