Az utóbbi években a főzés terén is egyre több angol szó, kifejezés épült be a mindennapi nyelvezetünkbe, mint például a fine dining, finger food, fast food,…, és a listát még hosszasan lehetne sorolni. Köztük, egy a Covid alatt népszerűvé vált kifejezés és a mögötte lévő jelentés is, egyre inkább nagyobb teret hódít. Ez nem más mint a Comfort Food! De mit is jelent mindez?
Amikor hét- három éve a világ kiszámíthatatlan és bizonytalan lett a világjárvány miatt, életbe lépett az a természetes emberi reakció, hogy a biztonságot nyújtó helyre akartunk visszavonulni, de a kényelem újraértelmezéséről is szó volt. Az otthon és a család az ételek megtapasztalásának helyévé vált, nem pedig egy olyan hellyé, amely csak a hétköznapokról szól. Az utóbbi években a comfort food világában egyértelműen megfigyelhető a visszatérés a hagyományos és autentikus ételekhez. Magyarországon és más országokban is egyre többen vágynak az igazi, régi idők ízeire. A családi receptek, amelyeket nagyszülőktől vagy dédszülőktől örököltünk, újra felfedezésre kerülnek és modern módon újraértelmeződnek. Ennek köszönhetően a hagyományos ételek reneszánszát éljük, nemcsak éttermek étlapjain, hanem otthoni konyhákban is.